NOUTĂŢI

arr3L-Carnitina. Eficenta in slabire? Suplimentarea cu L-carnitina inaintea activitatiilor sportive, poate mari cu pana la 70%... arr3Nu toate proteinele sunt egale.  Surse documentate stiintific recomanda ca sportivii ce practica culturismul sa consume cel putin... arr3Cerealele in alimentatia sportivilor.    Cerealele au un rol important in alimentatia zilnica a unui sportiv si sunt folositoare...

MARFĂ ÎN PROMOŢIE

Preţul nostru 64,00 Lei
Disponibil in 2-3 zile
Preţul nostru 135,00 Lei
Disponibil in 2-3 zile
Preţul nostru 7,00 Lei
Disponibil in 2-3 zile

CONTACT MAGAZIN

S.C.MIG MAG ONLINE S.R.L
Suplimente Culturism & Fitness
Sediu social:Soseaua Colentina, Bucuresti, Romania
tel: 0787.871.073
scrieţi-ne
suplimente_bune@yahoo.com

Top Suplimente

Preţul nostru 99,00 Lei
Disponibil in 2-3 zile

Sondaj

Cate antrenamente faceti pe saptamana?

1-2 antrenamente 33% Intre 2 si 4 antrenamente 34% Intre 4-6 antrenamente 16% Peste 6 antrenamente 17%

Vitamine si Minerale

Ordonează după 
Producător  

preţ vechi 49,00 Lei

Preţul nostru 42,00 Lei

Disponibil in 2-3 zile
REDUCERE


 

Preţul nostru 49,00 Lei

Disponibil in 2-3 zile


 

Preţul nostru 75,00 Lei

Disponibil in 2-3 zile

 

Suplimentele cu vitamine si minerale.

 

Vitaminele constituie, alaturi de proteine, aminoacizi si minerale, substante de o importanta deosebita in efortul muscular si in buna desfasurare a tuturor functiilor din organismul uman. Se poate spune ca vitaminele joaca un rol mai important chiar decat proteinele deoarece carenta de vitamine poate produce tulburari majore ale organismului cunoscute sub numele de hipovitaminoze.

Adesea, vitaminele sunt ignorate de culturisti deoarece multi dintre ei considera ca ele nu participa direct la constructia musculara. Acesta este un lucru total gresit, iar daca va veti uita pe eticheta oricarui concentrat proteic veti observa ca alaturi de lista cu aminoacizii componenti, aceste produse sunt imbogatite si cu premixuri de vitamine si chiar minerale.

Vitaminele sint substante oganice, care alaturi de constituientii de baza ai materiei vii ( proteine, glucide si lipide), stimuleaza procesele metabolice, contribuind la buna functionare a organismului. Din punct de vedere chimic, vitaminele sunt micromolecule ce indeplinesc roluri insemnate cum ar fi cele de coenzime, activatori enzimatici, oxidoreductori si transportori de hidrogen.

Vom enumera mai jos cateva vitamine mai importante si rolul lor in organismul uman:

- Vitamina A,  se mai numeste si antixeroftalmina, este o vitamina de crestere, are actiune antiinfectioasa, contribuind la nutritia cartilagelor, oaselor, vaselor sangvine si a tegumentelor. Se comporta si ca factor de intinerire, efectele ei reglementand somnul si tensiunea arteriala.

- Complexul de vitamina B, fac parte dintr-un ansamblu nedisociabil, in sensul ca ele actioneaza de obicei in acelasi sens, se ajuta reciproc si se completeaza. Rolul lor in organism este unul de o deosebita importanta: complexul B este indispensabil metabolismului celular: respiratie, nutritie, asimilare.

- Vitamina C se mai numeste si antiscorbutica, aceasta vitamina intervenind in procesele de oxidoreducere si detoxifiere. Are importante calitati antioxidante, iar impreuna cu aminoacidul lizina, formeaza L-carnitina cu rol foarte important in slabire.

- Vitamina D se mai numeste si antirahitica si, dupa cum ii spune si numele, intervine in formarea oaselor si a dintilor, prin asimilarea calciului.

- Vitamina E, este vitamina reproducerii. Ea intervine de asemenea, in metabolismul grasimilor, iar cercetariile recente au aratat faptul ca previne si febra musculara.

- Vitamina K se mai numeste si antihemoragica, spre deosebire de celelalte vitamine, vitamina K poate fi sintetizata de catre organism si anume de catre flora intestinala, iar lipsa ei favorizeaza hemoragiile, precum si tulburarile hepatice.

Dupa cele descrise mai sus, se poate observa clar importanta cruciala a vitaminelor si de aceea este absolut necesar ca, pe langa proteine si aminoacizi, sportivii sa isi suplimenteze nutritia si cu un concentrat vitaminic sau, mai bine, cu un concentrat de vitamine si minerale, rolul mineralelor in organism dezvoltandu-l intr-o descriere viitoare in cadrul magazinului nostru online de suplimente nutritive   www.suplimente-bune.ro

Y2YyZDY